Δελτίο Τιμών Αγροτικών - Κτηνοτροφικών Προϊόντων
Τιμές Εμπορευμάτων DASHBOARD 53 - Οκτώβρης 2016 European Commission
Οι Πίνακες τιµών διαμορφώνονται βάση των τιμών που διατίθενται τα Αγροτικά - Κτηνοτροφικά προϊόντα, που προσφέρονται στις προµήθειες του ∆ηµοσίου, των Νοσηλευτικών Ιδρυµάτων και των Ν.Π.∆.∆. αρµοδιότητας του συνόλου της Περιφέρειας Αττικής, και έχουν ως εξής:
Για τα Κτηνοτροφικά Προϊόντα το διάστημα 01-15/11/2016 η μέση Λιανική τιμή διαμορφώθηκε ως εξής :
Σπάλα Βόειου κρέατος με οστά άνω των 24 μηνών διαμορφώθηκε στα 3,99 ε / κιλό
Μπούτι Βόειου κρέατος χωρίς οστά άνω των 24 μηνών διαμορφώθηκε στα 6,70 ε/ κιλό
Σπάλα Βόειου κρέατος με οστά 12-24 μηνών διαμορφώθηκε στα 5,49 ε/ κιλό
Μπούτι Νεαρού Μοσχαριού χωρίς οστά 8-12 μηνών διαμορφώθηκε στα 9,99 ε/ κιλό
Εγχώριο Αρνί Γάλακτος διαμορφώθηκε στα 7,49 ε/ κιλό
Εγχώριο Κατσίκι Γάλακτος διαμορφώθηκε στα 7,49 ε/ κιλό
Χοιρινό Μπούτι τύπου Καρέ διαμορφώθηκε στα 3,99 ε/ κιλό
Μπούτι από Κοτόπουλο διαμορφώθηκε στα 1,99 ε/ κιλό
Για τα Αγροτικά Προϊόντα το διάστημα 21-23/11/2016 η μέση Λιανική τιμή διαμορφώθηκε ως εξής :
Λάχανο τιμή διαμόρφωσης 0,45 ε/ κιλό
Πατάτες Εγχώριες τιμή διαμόρφωσης 0,68 ε/ κιλό
Σπανάκι τιμή διαμόρφωσης 1,05 ε/ κιλό
Χόρτα Άγρια Διάφορα τιμή διαμόρφωσης 1,09 ε/κιλό
Αχλάδια Εγχώρια τιμή διαμόρφωσης 1,45 ε/κιλό
Μήλα Στάρκιν Α ποιότητας τιμή διαμόρφωσης 1,13 ε/κιλό
Πορτοκάλια Βαλέντσια τιμή διαμόρφωσης 0,65 ε/κιλό
πηγή http://www.patt.gov.gr
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτός ο Πίνακας τιμών παρέχει μια μηνιαία περίληψη των δεδομένων για τις τιμές των βασικών προϊόντων για την πιο αντιπροσωπευτικά Γεωργικά προϊόντα και τις τιμές καταναλωτή στα τρόφιμα, σε Παγκόσμιο επίπεδο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης . Αν και όλα τα προϊόντα δεν είναι συγκρίσιμα σε επίπεδο ΕΕ και σε παγκόσμιο επίπεδο, το έγγραφο αυτό έχει ως στόχο να δώσει μια ένδειξη σχετικά με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις των τιμών.
Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης πτώση παρουσίασαν για τον Μήνα Οκτώβριο, οι τιμές, στα Βοοειδή και τα Πουλερικά με την μεγαλύτερη πίεση να εντοπίζεται στην τιμή του στα Χοιρινού κατά - 4% , ενώ οριακή αύξηση τιμών + 0,2% παρατηρήθηκε στο Γάλα στα Τυροκομικά προϊόντα και στα Αυγά ..
πηγή http://ec.europa.eu/