Δημοσίευση - Το μέλλον της CAP: Η αλλαγή του κλίματος στο πιάτο σας
Η αλλαγή του κλίματος μπορεί να είναι μάλλον αφηρημένη για πολλούς από εμάς. Ακούμε για την τήξη στύλων, μια παγκόσμια αύξηση της έντασης των τυφώνων ή των αυξανόμενων θερμοκρασιών. Για πολλούς Ευρωπαίους το φαινόμενο αυτό δεν φαίνεται να επηρεάζει την καθημερινότητά τους. Αλλά αυτό δεν κατανοεί την πλήρη εικόνα. Το φαγητό που καταναλώνετε καθημερινά, από τη διαθεσιμότητά του έως την ποιότητα, επηρεάζεται άμεσα από την κλιματική αλλαγή. Η γεωργία εξαρτάται από τις κλιματικές συνθήκες και, ως εκ τούτου, είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένη στην αλλαγή του κλίματος.
Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στον τομέα των γεωργικών προϊόντων διατροφής
Οι συνέπειες της αλλαγής του κλίματος επηρεάζουν όλο και περισσότερο την ευρωπαϊκή γεωργία. Από τις ακραίες καιρικές συνθήκες μέχρι τις αλλαγές της εποχικότητας και της μεταβλητότητας, έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην παραγωγή, ενδεχομένως μειώνοντας την ποιότητα του προϊόντος ή μειώνοντας σημαντικά τις προμήθειες. Στο μέλλον, αυτές οι επιπτώσεις θα ενταθούν μόνο, προκαλώντας διαρκώς δυσκολίες στον τομέα των γεωργικών προϊόντων διατροφής.